Yksilömusiikkiterapia

Yksilömusiikkiterapian tavoitteina voi olla tunteiden tunnistamisen ja ilmaisun tukeminen, vuorovaikutustaidot ja niihin houkutteleminen, itsetunnon vahvistaminen sekä esim. ahdistusoireiden lievittäminen.

Soittamiseen liittyvä kehollisuus tukee neurologisten asiakkaiden kuntoutustavoitteita; esim. keskittymiskykyyn, muistiin, motoriseen hahmottamiseen, toiminnan tukemiseen, puheen ja kielen kehitykseen liittyvät tavoitteet.  

Yksilömusiikkiterapiassa pystytään keskittymään asiakkaan kuntoutukseen hänen tarpeidensa ja kiinnostuksen kohteidensa kautta.

Musiikkiterapia on erittäin pehmeä hoitomuoto. Esim. yhdessä soittaminen tai musiikin kuuntelu ovat hyviä keinoja luoda turvallinen terapiasuhde ja tutustua vähitellen. Musiikki toimii symbolisen etäisyyden tuojana. Ahdistaviksi koetut asiat voidaan musiikin kautta etäännyttää sellaisen etäisyyden päähän, jossa niiden käsitteleminen on asiakkaalle mahdollista.

Symboliikka voidaan siirtää tarvittaessa esimerkiksi paperille piirroksina, runoina tai laulun teksteinä. Terapian edetessä on mahdollista käsitellä teemoja asiakkaan valmiuksien mukaan.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella.