Musiikkiterapia

Musiikkiterapia on kuntoutus- ja hoitomuoto, jossa hyödynnetään musiikkia. Musiikkia käytetään terapiassa mm. vuorovaikutuksen ja tunteiden ilmaisun välineenä. Tässä hyödynnetään musiikin eri elementtejä esim. rytmi, harmonia, melodia, äänensävy ja voimakkuus.

Musiikkiterapia on tavoitteellista toimintaa, jossa asiakas kohdataan yksilöllisesti. Musiikkiterapia sopii hoitomuodoksi henkilöille, joilla on fyysisiä, psyykkisiä tai sosiaalisia ongelmia. Asiakkaan kohtaaminen tapahtuu aina sekä terapeutin persoonan että musiikin kautta.

Toimitilamme ovat Ylöjärvellä, mutta teemme terapiaa myös tilaajan (esim. koulu, päiväkoti tai asumisyksikkö) osoittamissa tiloissa Pirkanmaan alueella.

Kenelle musiikkiterapia soveltuu

Musiikkiterapia sopii henkilölle, jolla on kiinnostus musiikkia kohtaan. Aikaisempaa soittotaitoa ei vaadita. Musiikkiterapia sopii kaikenikäisille.

Miten terapiaan pääsee

Musiikkiterapiaan tullaan yleensä lääkärin tekemällä lähetteellä. Terapian maksajana voi toimia sairaanhoitopiiri, perheneuvola, sosiaalitoimi, vakuutusyhtiö tai Kela (vaativa lääkinnällinen kuntoutus ja kuntoutus-psykoterapia).

Terapiaan voi tulla myös yksityisesti omalla kustannuksella.

Kelan kuntoutus

Sinivire Oy:llä on Kelan kanssa sopimus Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen musiikkiterapiaan palveluntuottajana yksilö- ja ryhmämuotoisena.

Kuntoutuksen maksaa Kela.

Lisätietoja Kelan sivuilta ›

Sinivireen terapeuteilla on sopimus 16-25- vuotiaiden kuntoutus-psykoterapiana annettavan musiikkiterapian toteuttamiseen. Kuntoutus-psykoterapiana annettavan musiikkiterapian maksaa osittain Kela.

Lisätietoja Kelan sivuilta kuntoutusterapiasta ›

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella.